Virka

Det här med virkning och tålamod är något jag övat på under en lång tid!
Det första jag virkade som jag var nöjd med är en armvärmare.. Däremot fick inte armvärmaren någon kompis, jag hade fortfarande mycket att lära!

Än har jag mycket kvar tills jag kan sitta och virka utan att titta ner då och då, eller tills jag kan följa ett mönster som är uppritat med krumelurer (ingen aning om vad det heter!).

Den plats jag hittar mycket inspiration till virkning, förklaringar och fina mönster är på pinterest. Det finns mönster till sjalar, mössor, väskor, andra kläder och till heminredning.. ja, till det mesta!
För er som inte är bekanta med pinterest så finns där det mesta tänkbara, dels virkning och annat DIY (do it yourself) samt en hel massa om det mesta andra. Min pinterest sida kan hittas här, vill du titta på virkning klickar du på Crochet, vill du titta på något annat jag "pinnat" så gör du det, hoppas du hittar något kul och inspirerande!

Själv började jag följa mönster på engelska, exempelvis sl - slip stitch, och har börjat (läs använt ett) först nu på svenska, sm - smygmaska. Youtube har varit en otroligt bra tillgång i mitt virkningsövande, vilket det fortfarande är! Jag har fortfarande mycket kvar att lära och det bästa sättet är att öva, öva och öva!

Just nu finns det under den här fliken en del mönster att klicka dig vidare till, allt som ligger uppe har jag själv provat att virka, så lite tips och trix kan hända att jag kan ge!:)

Så småningom kommer det kanske något enstaka egengjort mönster också:)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hjärtekatten Mango, en liten uppdatering!

Här sitter katten och väntar tålmodigt på att jag ska skriva ett kort litet brev till det barn som han otåligt väntar på att få komma till! Han har fått en rosett och är nog nöjd över att snart få komma iväg tror jag.Woho! Sällskap är alltid trevligt att ha på en resa!
Här sitter Mango med sin nyfunna kompis Alfons (som kommer från en väns hem).

Nu ska bara Sune och Ziggy komma hit ( från en annan väns hem) så vi får lämna skolans värld för stunden och uppleva den tillsammans med ett barn istället, kanske om några år sådär när vi blivit lite äldre? Vem vet:)

Den här bilden kom så småningom upp på Hjärtekattens facebook sida.

Här har Mango, Alfons, Sune och Ziggy knutit en ny kontakt; Elsa. Vem vet, kanske barnen dom nu bor hos också känner varandra så dom får leka tillsammans?Vill du göra en egen hjärtekatt? Om du skrollar längre ner på denna sida kommer en förklaring och länkar till hur du ska gå till väga, vad en ska tänka på och var katten sedan ska skickas!
Till dig som Mango flyttade in hos:


 Jag vet att Mango är jätte glad över att få kommit hem till dig och din famn!
Mango klädde upp sig lite extra med rosetten och var väldigt noga med att jag skulle skriva rätt på kortet så du skulle kunna förstå det utan allt för mycket krångel. Kortet ville han sedan ville ha i tassen, så han kunde räcka över det till dina föräldrar när han kom fram!

Ge varandra en kram från mig! 
                                       Krya på dig!                                        
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Monster


När jag sytt dit ögat virade jag tråden runt och fäste den sedan
genom att sy upp och ner, framför och bakom "virandet" -Klarrt!
En kväll med film, lite garn, vadd och ett öga.. Det var allt som krävdes för den här lilla krabaten. Ja, en virknål och vanlig nål hjälpte också till;)

Lättvirkad, bra att börja med eller bara för att fördriva tiden med:) 

Här kan du hitta mönster till monstret, det finns en förklaring med bilder på sidan och längst ner på samma sida går det att hitta mönstret utskrivet, det är på engelska så du är förberedd:)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är det dags igen! Woho!

Äntligen kom suget tillbaka för virkningen!
Jag har länge haft mönstret till denna kreation liggandes och väntandes på att jag skulle känna att "nu är det dags!".

Sagt och gjort, garn köptes in, virknål i rätt storlek lika så och sedan satte jag igång!
Lite lätt frustrerad över ett garn som är luddigt och jag är ringrostig blev det lite knepigt i början, men sedan flöt det på! Jag kanske skulle bytt garn för att slippa frustrationen, men jag var väldigt förtjust i garnet  (Alpacka) och färgerna så en kan ju inte ge upp då!;)

 Efter ett par kvällar med någon timme här och där blev Mucklan klar!
Färdig
Varför en Muckla? Jag, som säkert många andra, har växt upp med Pettson och Findus i både bok och filmväg och på senare år kom det ett mobil spel där en hjälper Findus och Petsson att bygga maskiner som ofta (eller alltid?) Mucklorna tar del av på ett eller annat sätt.
Så nu kände jag helt enkelt att en Muckla vore kul att prova virka och fann mig ett mönster. Dessutom är dom ju väldigt söta!

Fötterna är ju bara för söta
Tack Johanna hantverks-kollektivet för detta underbart söta mönster!^^

Är du också sugen på att göra en egen Muckla till dig själv eller varför inte för att ge till någon annan? Klicka här så kommer du till en pdf med mönster på svenska, för mönster på engelska klickar du här. Annars klickar du här för att komma till Johannas blogg där hon beskriver lite vad hon sysslar och pysslar med, bland annat finns det fler gratismönster och mönster till salu!
Klicka dig in och låt dig inspireras!:)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HandledsvärmareDet här är dock inte den handledsvärmare jag skrivit om tidigare, den här fick en kompis och är otroligt sköna och varma.

Jag har virkat dessa med stolpar men inte genom hela maskan, endast i den bakre delen av den. Storleken på virknål är 3,5 men garnet var betydligt tunnare, så det blev till att virka med dubbelt garn, men jag blev så kär i garnet så det gjorde mig inget att det blev lite extra jobb.. kanske du vet hur det är;)
Ungefär 1,5 - 2 år efter att jag gjort färdigt mina fick jag ett önskemål om att göra ett par handledsvärmare till "svärmor" min, så jag tittade på Google, letade på Pinterest och slet mitt hår för att hitta förklaringen igen till hur jag gjorde dessa.. Till slut hittade jag videon på youtube, den är på engelska men videon är lätt att följa även om en inte kan engelska eller inte vill titta med ljud!:)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaninsnutte

Bild: Thelittlepomegranade

Det här är bland det gulligaste jag sett i barnfiltsväg! Plötsligt hade vi hittat en julklapp till min sambos systerdotter, då 3,5 månad gammal.

Varken bilden eller mönstret är mitt , länken jag hade till pomegranade som gjort och delat både och fungerar inte längre, men mönstret fanns kvar på min dator!Vill du virka en egen? Mönstret klicka här nedanför och kom till en pdf!

Klicka här!
Det enda jag ändrade var det vita garnet, kanten runt filt-delen fick fortfarande vara blått, men det vita blev blåvit- melerat garn.


Jag klickade mig precis vidare enligt länkarna jag lagt upp till The little pomegranate, och upptäckte då att det inte går att hitta sidan längre, den gamla sidan är kvar men på den finns endast en länk till den nya,.. Ja, du förstår.. så... hittar jag mönstret i någon gömma eller om hennes sida kommer upp igen så hojtar jag till:)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hjärtekatten

Under en lång bilfärd berättade en kär vän till mig om hjärtekatten, att en kan virka en katt efter ett visst mönster och skicka till barn som föds med hjärtfel eller opererats för detsamma, på deras blogg står det såhär:

.
"Ibland tar livet oväntade  vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på en barnhjärtavdelning. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd - och då behöver man trygghet. Någonting att hålla fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt."

Mönstret till katten kan du klicka dig fram till via länken ovan, eller klicka här. Under bilfärden blev det dock inga katter.. Det blev kantareller, knutar och en hel del annat, alltså allt förutom något som skulle kunna vara en katt, nu sitter däremot den färdiga hjärtekatten i bokhyllan och väntar på att skickas iväg.
Hjärtekatten Mango (som han nu blivit döpt till), är förhoppningsvis i ett barns varma famn nu!

Men som sagt blev det en del andra saker istället för något som ens liknade ett huvud när jag och min vän började virka, så här kommer en del saker som tog lite tid för mig att lista ut under virkandets gång:)- I början gjorde jag och min vän 1 lm efter varje varv.. Gör inte det. Det är då det blir en kantarell istället! (Det står längre ner i kommentarerna på deras sida att en inte ska göra lm i slutet av varje varv).

- Jag fick inte till öronen som jag ville i första taget, så jag beslöt mig för att göra en magisk ring med 4 maskor istället för 6 st i början på öronen.

- Stoppa nosen bara lite! Nosen som är på bilden till vänster där delarna inte är ihopsydda, är inte den jag till slut satte dit. Jag gjorde en ny med bara lite vadd i (efter att ha skrivit till min kära vän och bett om råd).. Den gamla nosen har min katt som leksak.

Hjärtat jag virkade till katten hittade jag på den här bloggen. Det finns i 3 storlekar, jag gjorde det lilla som är 4,5 cm:)--------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar